Netherlands

Cybercrisismanagement: snelle, goede beslissingen maken het verschil

 
cybercrisismanagement

De kans op een cybercrisis is reëel en hackers discrimineren niet op soort organisatie. Het moment dat u geraakt wordt, kan dichterbij zijn dan u denkt. In 2018 zijn er maar liefst 20.881 datalekken gemeld aan de Autoriteit Persoonsgegevens. Door vooraf, maar juist ook tijdens een hack of datalek de juiste beslissingen te nemen, kunt u ellende voorkomen.

Een cybercrisis: wat nu?

>
 
 

Drie dilemma’s bij een cybercrisis: welke keuzes maakt u?

Brochure

De keuzes die u maakt tijdens een cyberincident bepalen het verschil tussen forse financiële en reputatieschade en een relatief beperkte impact. Wij lichten er drie dilemma’s uit. Welke keuzes maakt u?

Maak uw keuzes

 
 

Actielijst cybercrisis: wie doet wat?

Brochure

Een goede voorbereiding op mogelijke cybercrises begint bij bewustwording. Door inzichtelijk te maken waar de kritieke punten in uw systemen zitten kunt u adequaat reageren op een crisis en de gevolgen beperken. Hoe zit het met uw voorbereiding en respons? Lees wat de belangrijkste acties zijn ten tijde van een crisis.

Download de infosheet

 
 

Scenariokaart ‘Directe vervolgacties bij een cybercrisis’

Brochure

In de praktische scenariokaart vindt u informatie over de cruciale stappen voor succesvol cybercrisismanagement. Uitgaande van uw doelen kunt u zich voorbereiden op de kritische beslissingen tijdens alle fasen van een crisis. De kaart biedt de nodige houvast, maar wij kunnen ons voorstellen dat u graag extra advies of begeleiding wilt. In dat geval staan wij uiteraard klaar om u te helpen.

Download de scenariokaart

 
 

Seminar 'Aan de slag met een cybercrisis' gewaardeerd met 8,2

Tijdens onze gratis interactieve seminars van juni en juli lieten wij de aanwezigen ervaren hoe het eraan toegaat bij een cyberincident. Op het programma stond onder andere: Serious Cyber Crisis Game: ervaar hoe het eraan toegaat tijdens een cybercrisis; specialisten die vertelden over praktijkvoorbeelden; het uitwisselen van ervaringen met vakgenoten. De aanwezigen gingen weg met een concrete checklist voor crisisvoorbereiding en -respons. De seminars werden zeer goed beoordeeld. Gemiddeld gaven de deelnemers maar liefst een 8,2. We lichten er enkele reacties uit.

  • “Goed om horen dat andere bedrijven ook met cybersecurity begaan zijn en dat het veel meer is dan een ‘IT-feestje’.”
  • “Mijn inzicht in de voorbereiding en response op - en de afhandeling van de communicatie tijdens - een cybercrisis is sterk verbeterd door dit seminar.”
  • “Goed gemengd publiek vanuit allerlei sectoren. Spreker snel en to the point.”
  • “Leuke manier om op deze manier in discussie te gaan met elkaar wat afwegingen kunnen zijn en wat je echt al voorbereid moet hebben als organisatie.”
  • “Prima bijeenkomst om in een korte tijd even een goede prikkel te krijgen van het potentiële probleem en aandachtspunten voor de aanpak.”
  • “Leerzaam en interactief seminar. Aanwezigheid van verschillende vertegenwoordigers, vanuit diverse organisaties maakt het boeiend.”
  • “Boeiend, goede voorbeelden, leuke game, toepasbaar in praktijk.”
  • “Erg prettig was dat de groep niet te groot was, waardoor er ook kon worden gediscussieerd, mede ingegeven het doen van de crisis game. Leuk en leerzaam.”