Netherlands
Aon | Eigenrisicodragerschap Ziektewet. Ins en outs voor werkgevers
 • Eigenrisicodragerschap Ziektewet, ontdek de impact!
  Veel organisaties maken zich zorgen over de impact van de Modernisering Ziektewet. U ook? Aarzel niet en vul de tool Ziektewet ERD in. Zo ontdekt u direct de kansen van eigenrisicodragerschap (ERD) om uw schadelast te beheersen.

  Hoeveel premie betaalt u voor de Ziektewet? Met de komst van de Modernisering Ziektewet is het slim om uw verzuimkosten goed op een rij te zetten.

  Meer regie, of juist meer kosten?
  U bent straks nóg meer dan voorheen verantwoordelijk voor de schadelast van zieke (ex-)werknemers. Hoe hoger het verzuim, hoe meer premie u betaalt. U kunt er daarom voor kiezen zelf de regie te nemen. U wordt dan eigenrisicodrager. Dit betekent dat u zelf een deel van de uitkering voor uw zieke werknemer betaalt, maar tegelijk meer kunt sturen in de begeleiding. Dankzij uw investering in verzuimmanagement bespaart u op termijn kosten.

  Ontdek de impact op uw organisatie
  Met ingang van 2014 wordt de sectorpremie voor de Ziektewet grotendeels vervangen door een premie die organisatieafhankelijk wordt. Dat betekent dat Ziektewetuitkeringen die hun oorsprong binnen uw organisatie hebben gefinancierd moeten worden door uw organisatie.

  U staat voor de keuze: wel of niet eigenrisicodragen? Dan wilt u natuurlijk weten wat de impact is. Breng de gevolgen snel en eenvoudig in kaart en maak een weloverwogen keuze met de tool Ziektewet ERD van Aon Hewitt.

  Doorloop de stappen en ontdek de impact van de Modernisering Ziektewet op uw organisatie.
  • U ontvangt binnen één week een financieel overzicht
  • U krijg inzicht in de kosten bij de keuze gedifferentieerde premie én bij de keuze eigenrisicodragerschap
  • Gebaseerd op statistieken in uw sector
   

  De tool is alleen beschikbaar voor organisaties met een loonsom hoger dan EUR 4.000.000.

  Ga naar de tool Ziektewet ERD > 
 • Vul onderstaande vragen in en u ontvangt het financieel overzicht binnen één week.
   

   

  Aon Nederland en andere Aon-bedrijfsonderdelen gebruiken uw persoonsgegevens om u regelmatig te informeren over producten, diensten, evenementen en trends en ontwikkelingen die interessant voor u kunnen zijn. Alle persoonsgegevens worden verzameld in overeenstemming met onze privacyverklaring.

  De tool is alleen beschikbaar voor organisaties met een loonsom hoger dan EUR 4.000.000.

Contact

Meer over Eigenrisicodragerschap Ziektewet

Deel deze pagina

Volg Aon Nederland